zondag 3 oktober 2010

Aangekomen!

Hallo allemaal,


Na een oneindig lange vlucht met bijzonder weinig slapen zijn we uiteindelijk in Melbourne aangekomen. Via couchsurfing.org vonden we een bed bij een tof koppel in een buitenwijk van de stad. Hoewel het huis (zoals de eigenaars zelf zeggen) 'fucked' is, mogen we niet klagen. We hebben een eigen kamer met een bed voor twee, een keuken die we kunnen gebruiken en een douche met warm water. Ideaal dus.
Voorkant
Achterkant
De eerste dag hebben we zeer lang uitgeslapen waarna we naar het centrum zijn getrokken om de finale van de Australian Football League op groot scherm te gaan kijken. Mooi weer, dikke sfeer!


Verder nog wat rondgehangen en een Australische sim-kaart gekocht. Nr: 0061411476755.


De Australiers zijn erg sociale en behulpzame mensen. Een groot lijkt weliswaar continu onder de invloed van alcohol, drugs, ... we weten niet wat allemaal. :-)


Gisteren nog langer geslapen! Toen tegen de avond bleek dat de zomertijd was ingegegaan hadden we niet veel dag meer voor de boeg. Tijdverschil met thuis nu +9 uur! Grootste deel van de dag hebben we doorgebracht op de Queen Victoria Market, waar fruit, vlees, brood en groenten onze dollars stelselmatig uit onze portefeuille deden verdwijnen. 


De dag sloten we af met eem uitstapje Melbourne by night. Zeer gezellig met duizenden kleuren van lichtjes en een fles wijn in een brown paper bag!!!


Vandaag op tijd uit ons nest om een bankrekening te openen, een camper en jobkes te zoeken. Productief dus! Vanavond staat er biefstuk-friet op het menu, dat we gaan klaarmaken voor Markham en Sally, onze huisgenoten.


Tot later!


xx Sil en Antoine


Onze eerste pinguin @ St. Kilda Beach
1 opmerking:

  1. Haha silke toch niet direct op stap gegaan als jullie in Melbourne aankwamen!:) Zalig dat ge couchmensen gevonden hebt! Doe het daar nog goed! xx Lot

    BeantwoordenVerwijderen