dinsdag 19 april 2011

Crocodilefarm & Cairns

Toen ons werk in Bilyana er op zat, zetten we koers naar Cairns. Op aanraden van Brian en Judy stopten we in Innisfail om een bezoekje te brengen aan de crocodilefarm. In deze farm kweken ze honderden krokodillen om hun huid op 4-jarige leeftijd te verkopen aan merken zoals Gucci, Louis Vuitton, Rolex, enz... Naast het kweken van deze mooie beestjes, worden in deze farm ook krokodillen geplaatst die uit rivieren in de buurt werden gehaald nadat ze zwemmers of vissers hadden aangevallen. Deze `wilde` krokodillen krijgen regelmatig een kipke als lunch en wij hadden het geluk dat we dit spektakel konden bijwonen.


babykrokodil van 2 jaareen kipke als lunch


Naast krokodillen waren er hier ook nog een aantal andere dieren te bezichtigen, zoals dingo`s, cassowary`s, kangoeroes en een Python die we mochten vasthouden.

een cassowarry


Ondertussen zijn we al zo`n 10 dagen in het prachtige Cairns. Onze camper hebben we enkele dagen geleden kunnen verkopen aan een Duits koppeltje. We missen ons `little belgium` al wel een beetje maar we zijn toch ook wel heel opgelucht dat we hem aan een redelijk goede prijs hebben kunnen verkopen. Een camper verkopen in Cairns blijkt namelijk niet zo gmakkelijk te zijn. Heel veel mensen beeindigen hun reis hier en bijna niemand z`n avontuur begint hier in Cairns. Als gevolg is het aanbod aan campers dus veel groter dan de vraag, waardoor velen hun campers en auto`s aan spotprijzen moeten weggeven of zelfs gewoon achterlaten. Wij kunnen dus nog van geluk spreken!
Momenteel huren we een kamer in een sharehouse redelijk dicht bij het centrum. Ons huisje delen we met een meisje uit Taiwan en een koppel uit de U.K.  Best gezellig!
Voor de rest brengen we onze dagen hier door met zwemmen in de lagoon, het volgen van gratis Zumba -en aquarobiclessen en profiteren we goed van onze TV en DVD-speler in ons huisje.


Zumba!


ons huisje
Morgen stappen we op het vliegtuig richting Alice Springs en laten we na 6.5 maand de oostkust definitief achter ons! Outback here we come!

Tot later!

Sil & Antoine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten